nho

Historisk enighet i bussoppgjøret

Bussbransjen får en økt timelønn på 11 kroner. Resultatet fra tarifforhandlingene 19. april legger til rette for en god lønnsutvikling og er i tråd med frontfagets ramme på 5,2 prosent. Lønnsveksten vil... Les mer »
bondegård

LESERINNLEGG: Regjeringa med «luftpenger» til landbruket

Landbruks- og Matdepartementet la den 8. mars 2024 fram melding til Stortinget med forslag til strategi for økt selvforsyning av jordbruksvarer og plan for opptrapping av inntektsmulighetene i landbruket. Regjeringen godkjente meldingen... Les mer »
Fellesforbundet

Enighet i lønnsoppgjøret for hotell- og restaurantbransjen

Fellesforbundet og NHO Reiseliv har kommet til enighet i årets lønnsoppgjør for hotell- og restaurantbransjen. Resultatet er en solid lønnsøkning, et ekstra løft for nattvakter og arbeid med en bred kompetansereform. Mandag... Les mer »
restaurant

Innspurt i meklingen for hotell og restaurant

Søndag kveld er det innspurt i meklingen mellom Parat og NHO Reiseliv. Meklingen omfatter Parats medlemmer i hotell-, restaurant- og flycateringbransjen. Hvis partene ikke blir enige, tas 262 medlemmer ut i streik... Les mer »
Fellesforbundet

Historisk godt resultat for byggfagene

Solid lønnsøkning, heving av minstelønnssatsene og det som er starten på en omfattende etter- og videreutdanningsreform. Dette er noen av resultatene etter at Fellesforbundet og NHO Byggenæringen kom til enighet onsdag formiddag.... Les mer »
skip transport

LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

Nettolønnsordningen er det fremste politiske tiltaket vi har for å sikre norske rederiers konkurransekraft i møte med utenlandske aktører. Av: stortingsrepresentant og næringspolitisk talsperson Sivert Bjørnstad (FrP). Norske rederier vil aldri kunne... Les mer »
Fellesforbundet

Historisk lønnsoppgjør i frontfaget

Solid lønnsøkning og en storstilt etter- og videreutdanningsreform er resultater i lønnsoppgjøret. – Dette er en stor seier, sier Jørn Eggum. Forbundsleder Jørn Eggum er fornøyd med resultatet fra meklingen i årets... Les mer »
islam

Islam i Norge: Rett til fri fra jobb for å feire Eid

Onsdag 10. april feirer muslimer i Norge Eid. De kan da ha rett til fri fra jobben, under noen forutsetninger. Arbeidstakere som har andre religiøse høytidsdager enn de offentlige helligdagene, har rett til... Les mer »
læring lærer klasse

LESERINNLEGG: Er årsaken til elevdiktaturet lovendring eller mangel på lederskap?

Lektor Eric Winther fikk nylig en interessant kronikk publisert «Elevdiktaturet», der han skylder på en lovendring fra 2017 som årsaken til den nevnte uholdbare situasjonen vi har i norsk skole i dag.... Les mer »
team arbeidsplass

Regler for arbeidstid i påsken: Dette må du vite!

Påsken står for døren, og det er mange som lurer på reglene for arbeidstid. I påsken er det to arbeidsdager som ikke er helt som andre arbeidsdager: Onsdag før skjærtorsdag og påskeaften.... Les mer »